Suoraan pääsisältöön Suoraan päävalikkoon Hakuun

Oriflamen tietosuojailmoitus

ORIFLAMEN TIETOSUOJAILMOITUS EDUSTAJILLE 
Julkaisupäivä: 21.5.2018
Mitä tämä käytäntö kattaa?
Tässä käytännössä kuvataan kuinka Yritys ja Sponsorisi käsittelevät henkilötietojasi.

Tässä käytännössä esitetyillä viittauksilla Yritykseen tai meihin tarkoitetaan yritystä nimeltä Oriflame Oy, Itämerentori 2, 00180 Helsinki. 

Tässä käytännössä esitetyillä viittauksilla sinun sponsoriisi tarkoitetaan sponsoria, joka mainittiin edustajaksi kirjautumisen yhteydessä sinulle lähettämässämme vahvistussähköpostissa, ja sinun sponsoreillasi tarkoitetaan sinun sponsoriasi ja sponsorisi yläpuolella olevia sponsoreita, joilla on tämän käytännön mukainen pääsy sinun henkilötietoihisi. Tiedot sponsoreistasi löytyvät täältä.

Voimassa olevan tietosuojalain tarkoituksissa (mukaan lukien Euroopan unionin tietosuoja-asetus 2016/ 679 ("GDPR")) sekä Yritys että sinun sponsorisi valvovat itsenäisesti henkilötietojasi. 

Mitä henkilötietoja kerätään?
Sinusta kerätään tämän käytännön yhteydessä seuraavat henkilötietokategoriat: 
1. Sinusta kerättävät henkilötiedot: Riippuen siitä kuinka toimit Oriflamen kanssa, Yritys ja/tai sinun sponsorisi keräävät sinusta seuraavat tiedot, kun täytät lomakkeen verkkosivustolla, rekisteröidyt edustajksi, ostat Oriflamen tuotteita, suoritat ostoksesi laskulla, osallistut keskusteluryhmiin tai muihin sosiaalisen median aktiviteetteihin verkkosivustolla, osallistut verkkosivustolla kilpailuun, kampanjaan tai tutkimukseen tai kommunikoit muilla tavoin Yrityksen kanssa (esimerkiksi kun otat yhteyttä asiakaspalveluun):



Edellä tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia – jos et luovuta näitä henkilötietoja, Yritys ja/tai sponsorisi eivät pysty täyttämään tarkoituksia, jotka kuvataan alempana tässä käytännössä (policy).

2. Sinusta kerättävät henkilötiedot:
Yritys käsittelee henkilötietoja, jotka liittyvät sinun ostohistoriaasi, etuohjelman (Plan) tasoosi, suorituksiisi ja rekrytointeihisi, ja se jakaa jotkut/kaikki tiedot sponsoreillesi heidän alapuolisten verkostojensa hallinnoimiseksi.
Yritys käsittelee seuraavia edustajaksi kirjautumista koskevia henkilötietoja:
o uniikki asiakasnumero;
o jäsenyyden alkamispäivä; ja
o jäsenyyden vuosipäivä.
Edelleen koskien käyntejäsi sivustolla ja missä tahansa Oriflame-sovelluksessa, Yritys kerää automaattisesti seuraavat henkilötiedot:
o teknistä tietoa, mukaan lukien IP-osoite (Internet Protocol), josta tietokoneesi kytkeytyy internetiin,  sisäänkirjautumistietosi, selaimen tyyppi ja versio, aikavyöhykeasetus,  selaimen plug-in-lisäohjelmien tyypit ja versiot, käyttöjärjestelmä ja alusta;
o tiedot käynnistäsi verkkosivustolla mukaan lukien täydelliset URL-osoitteet, sivustolle tultaessa, siellä oltaessa ja sieltä poistuttaessa tehdyt klikkaukset (mukaan lukien päivämäärä ja kellonaika), tuotteet joita tarkastelit tai hait, sivun reagointiajat, latausvirheet, tietyillä sivuilla käyntien pituudet, sivulla toimimista koskevat tiedot (kuten selaukset, klikkaukset ja hiirikohdistimen liikkeet), ja sivulta poistumisessa käytetyt menetelmät, ja puhelinnumerot, joista on soitettu meidän asiakaspalvelunumeroomme; ja
o tiedot, jotka yritys on hankkinut sivustolle asettamillaan evästeillä – katso lisätiedot alta.

Kuinka henkilötietojasi käytetään, ja mikä on tämän käytön juridinen perusta? 
Yritys ja sponsorisi käsittelevät edellä mainittuja henkilötietoja itsenäisinä tiedon kontrolloijina. Kukin käsittelee henkilötietojasi erikseen seuraavissa tarkoituksissa:
1. Yrityksen prosessointi
Sopimuksellinen vaatimus: Kuten vaaditaan sopimuksen tekemiseen ja toteuttamiseen, kun esimerkiksi teet oston yritykseltä. Tämä sisältää henkilöllisyytesi varmistamisen, maksujen vastaanoton, kommunikoinnin kanssasi, asiakaspalvelujen tarjoamisen ja tuotteita, palkintoja ja palvelujen koskevien toimitusten järjestämisen tai muun välittämisen.
Oikeudelliset intressit: Edistää tarpeen mukaan oikeudellisia intressejään, erityisesti:
o varmistaa edustajaverkoston tehokas hallinta (mukaan lukien se että voit pitää yhteyttä verkoston muiden edustajien kanssa);
o kommunikoida kanssasi (kuten toimittaa sinulle informaatiota, joka auttaa sinua parantamaan yritystoimintaasi (esimerkiksi toimittaa sinulle koulutusmateriaaleja ja järjestää kursseja); 
o analysoida rekrytointiasi ja myyntisi kehittymistä (mukaan lukien sisäisten raporttien laatiminen);
o kutsua sinut osallistumaan markkinatutkimuksiin ja kokouksiin (yritystoimintasi päivittämiseksi);
o auttaa yritystä valvomaan, parantamaan, hallinnoimaan ja suojelemaan tuotteitaan, sisältöjään, palvelujaan ja verkkosivustoaan sekä onlinessa että offlinessa;
o personoida sivustoaan tai tuotteitaan ja palvelujaan sinulle ja järjestää sinulle mahdollisuuden osallista verkkosivustonsa vuorovaikutteisiin toimintoihin;
o valvoa ja varmistaa kanssasi, että noudatat sen käytäntöjä ja sääntöjä;
o tutkia ja käsitellä sinulta tulleet, sen tuotteita ja palveluja tai sen verkkosivustoa koskevat valitukset;
o valvoa kenen tahansa edustajan tilejä petoksen, terrorismin, vääristelyn, vilpin, turvallisuusongelmien tai rikosten estämiseksi, tutkimiseksi ja/tai niistä raportoimiseksi voimassa olevan lain mukaisesti; ja
o mitata tai muuten ymmärtää kuinka tehokkaasti mainonta palvelee sinua ja muita ja toimittaa sinulle asianmukaista mainosmateriaalia (mukaan lukien asiakastyytyväisyyden mittaaminen ja vastaavat tutkimukset).
Lakien noudattaminen: Varmistaa voimassa olevien lakien noudattaminen ja Yrityksen oikeudellisten bisnesintressien ja laillisten oikeuksien suojeleminen mukaan lukien mutta näihin rajoittumatta laillisten vaatimuksien, lakien ja määräysten noudattamisen, veroasioiden, rikostutkimusten yhteydessä (mukaan lukien tällaisten tietojen paljastaminen juridisen prosessin tai oikeusjutun yhteydessä).
Suostumus: Täten Yritys voi lähettää sinulle suoramarkkinointimateriaalia jo ostamiesi tuotteiden ja palvelujen kaltaisista tuotteista ja palveluista tai muista Yrityksen, sen tytäryhtiöiden ja huolellisesti valittujen kumppanien toimittamista tuotteista ja palveluista. Sitä lähetetään sinulle vasta kun olet antanut yritykselle suostumuksesi edustajaksi kirjautumisen yhteydessä tai asiakastilisi kautta verkkosivustolla (”My Pages” – ”Minun sivuni”), tai (kun se on sallittua) sinulle on annettu mahdollisuus jättäytyä pois. Voit jättäytyä pois suoramarkkinoinnista seuraavasti: (i) noudattamalla viestinnässä annettuja ohjeita, (ii) muuttamalla markkinointipreferenssejäsi asiakastililläsi sivustolla (”My Pages” – ”Minun sivuni”), tai (iii) ottamalla yhteyttä Yrityksen asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@oriflame.com.

2. Sponsoriesi prosessointi
Oikeudelliset intressit: Kukin heistä edistää tarpeen mukaan oikeudellisia intressejään, erityisesti:
o varmistaa edustajaverkoston tehokas hallinta (mukaan lukien se että voit pitää yhteyttä verkoston muiden edustajien  kanssa);
o vastata sinun heille mahdollisesti lähettämiisi kommentteihin tai valituksiin;
o kommunikoida kanssasi (kuten toimittaa sinulle informaatiota, joka auttaa sinua parantamaan yritystoimintaasi ja kutsua sinut edustajakokouksiin);
o analysoida rekrytointiasi ja myyntisi kehittymistä (mukaan lukien sisäisten raporttien laatiminen); ja
o kutsua sinut koulutustapahtumiin ja edustajaverkoston kokouksiin.
Suostumus: Täten sponsorisi voivat lähettää sinulle suoramarkkinointimateriaalia jo ostamiesi tuotteiden ja palvelujen kaltaisista tuotteista ja palveluista tai muista Yrityksen, sen tytäryhtiöiden ja huolellisesti valittujen kumppanien toimittamista tuotteista ja palveluista. Sitä lähetetään sinulle vasta kun olet antanut sponsoreillesi suostumuksesi edustajaksi kirjautumisen yhteydessä tai asiakastilisi kautta verkkosivustolla (”My Pages” – ”Minun sivuni”), tai (kun se on sallittua) sinulle on annettu mahdollisuus torjua materiaalin vastaanotto. Voit jättäytyä pois suoramarkkinoinnista seuraavasti: (i) noudattamalla viestinnässä annettuja ohjeita, (ii) muuttamalla markkinointipreferenssejäsi asiakastililläsi sivustolla ”My Pages” – ”Minun sivuni”), tai (iii) ottamalla yhteyttä Yrityksen asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@oriflame.com, tai (iv) ottamalla suoraan yhteyttä sponsoriisi.

Kenen kanssa henkilötietojasi jaetaan, ja missä?
1. Yritys jakaa henkilötietosi Oriflame Kosmetik Vertriebs GmbH:n kanssa, osoite Konigstrasse 10c, 70173 Stuttgart, Saksa, konsernitason analytiikkaa varten. 
2. Yritys ja sponsorisi voivat kukin jakaa henkilötietojasi seuraavien tahojen kanssa:
viranomaiset ja/tai poliisit, mikäli sitä tarvitaan edellä mainituissa tarkoituksissa, jos laki määrää tai jos sitä tarvitaan Yrityksen ja sponsoriesi oikeudellisten intressien lailliseksi suojaamiseksi voimassa olevien lakien mukaisesti;
ulkopuolisten palveluntarjoajien ja konsernin yritysten kanssa, jota käsittelevät tietoja Yrityksen tai sponsoriesi puolesta edellä sanotussa tarkoituksessa.  Tällaisia ulkopuolisia (kolmansia osapuolia) ovat, mutta näihin rajoittumatta, tilauksiasi toimittavat rahtiyritykset (jotka sijaitsevat Euroopan talousalueella), asiakaspalveluoperoijat (jotka sijaitsevat Euroopan talousalueella), ja markkinointipalvelujen tarjoajat (jotka sijaitsevat Euroopan talousalueella) 
sponsorien itsensä kesken (muista, että tämä tarkoittaa vain oman sponsorilinjasi sponsoreita edustajaverkostossa); ja
VIP-asiakkaat, joita sinä et ole hankkinut, vaan jotka Yritys on osoittanut sinulle heidän rekisteröidyttyään VIP-asiakkaiksi siten, että VIP-asiakas voi ottaa yhteyttä sinuun kuullakseen lisää Oriflamen tuotteista ja palveluista. 

Mitä evästeitä verkkosivustolla käytetään?
Verkkosivustolla käytetään evästeitä (pieniä verkkosivuston käyttäjien kovalevylle sijoittamia tiedostoja) erottamaan sinut verkkosivuston muista käyttäjistä. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle laadukkaan kokemuksen kun selaat verkkosivustoa, ja auttaa meitä myös parantamaan verkkosivustoa. Me käytämme evästeitä informaatiovirran analysointiin, palvelujen, sisällön ja mainonnan kustomointiin, markkinoinnin tehon mittaamiseen ja luottamuksen ja turvallisuuden edistämiseen.

Tarjoamme tiettyjä palveluja, jotka ovat saatavilla vain evästeiden käytön avulla. Yleisesti ottaen evästeet voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

1. Vaadittavat evästeet
Jotkut evästeet ovat olennaisia verkkosivuston toiminnan kannalta. Esimerkiksi joiden evästeiden avulla voimme tunnistaa rekisteröidyt käyttäjät ja varmistaa, että he pääsevät sivustolle. Jos rekisteröity käyttäjä ottaa nämä evästeet pois käytöstä, hän ei ehkä pääse sivuston kaikkeen sisältöön.
2. Suorituskykyä parantavat evästeet 
Toisia evästeitä voidaan käyttää sen analysointiin, kuinka käyttäjät käyttävät sivustoa, ja tarkkailemaan sivuston suorituskykyä. Tämän avulla voimme tarjota laadukkaan kokemuksen tarjontaa kustomoimalla ja pystymme tunnistamaan ja korjaamat nopeasti mahdolliset ongelmat. Suorituskykyä parantavien evästeiden avulla pysymme perillä esimerkiksi siitä mitkä sivut ovat suosituimpia ja selvittämään, miksi jotkut sivut saavat virheilmoituksia. 
3. Toiminnalliset evästeet 
Toiminnallisten evästeiden avulla muistamme käyttäjien mieltymykset ja räätälöimme sivustolla/sovellukseen uusia paranneltuja toimintoja.
4. Kohdistetut evästeet 
Voimme käyttää evästeitä näyttämään käyttäjille mainoksia, joissa korostetaan heille ja heidän kiinnostuksensa kohteille tärkeitä Oriflamen tuotteita. Huomaa, että emme anna ulkopuolisille oikeutta mainostaa omia tuotteitaan ja palvelujaan meidän sivustollamme/sovelluksessamme.
5. Google-analytiikka 
Käytämme Google-analytiikkaa ymmärtääksemme, kuinka vierailijat käyttävät meidän sivustojamme ja sovelluksiamme. Se tarkoittaa, että kun käyt sivustollamme tai käytät jotain mobiilisovellustamme, selaimesi lähettää automaattisesti tiettyä informaatiota Googlelle. Siihen kuuluu esimerkiksi sen sivuston verkko-osoite, jolla olet käymässä, ja oma IP-osoitteesi. Voit lukea siitä kuinka Googlen teknologia kerää ja käsittelee dataa tätä linkkiä seuraamalla https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Jos et halua, että Google-analytiikkaa käytetään selaimessasi, voit asentaa Google Analytics -lisäosan selaimeesi. Täältä löydät lisää tietoa Google-analytiikasta ja Googlen tietosuojakäytännöstä.

Käyttäjillä on aina täysi vapaus kieltää evästeet, mikäli heidän selaimensa sallii kieltämisen, vaikka se voi häiritä sivuston käyttämistä. Täältä löytyy tarkat tiedot siitä kuinka evästeet otetaan pois käytöstä:  (http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/).

Täältä löytyy lisää tietoa siitä kuinka yritykset käyttävät evästeitä: (http://www.allaboutcookies.org/).

Tähän käytäntöön tehtävät muutokset
Kaikki muutokset, joita voimme tähän käytäntöön  tulevaisuudessa tehdä, julkaistaan verkkosivustolla ja tarvittaessa niistä ilmoitetaan sinulle sähköpostitse tai muilla keinoin. Muutokset ovat myös saatavilla toimistossamme. 

Mistä löydän lisää tietoa siitä kuinka henkilötietojani käsitellään?
Katso lisätietoja liitteestä Tietoturvasta usein kysyttyä. Siellä on lisää tietoa säilytysajoista, kansanvälisistä siirroista, yhteystiedoista ja sinun oikeuksistasi.