Suoraan pääsisältöön Suoraan päävalikkoon Hakuun
  1. Etusivu
  2. Sopimusehdot

Sopimusehdot

Näissä sopimusehdoissa ja kaikissa asiakirjoissa, joihin ehdoissa on viitattu (“Ehdot”) säädetään edustajille Oriflamen säännöt, periaatteet, oikeudet ja velvollisuudet, ja ne muodostavat osapuolien hyväksynnän jälkeen sitovan sopimuksen Oriflame Oy:n, rekisteröity Itämerentori 2, 00180 Helsinki, rekisterinumero 0112280-0 (jäljempänä "Oriflame", "Me") ja Edustajan ("Sinä", "Oriflamen Edustaja", "Edustaja") välillä. Suosittelemme siksi, että tulostat ja tallennat itsellesi näiden sopimusehtojen kopion.

Oriflame pidättää oikeuden muuttaa toimintansa ehtoja ja sääntöjä. Viimeisen päivityksen päivämäärä löytyy Sopimusehtojen lopussa. Ilmoitamme Sinulle kaikista sellaisista muutoksista Ehdoissa selitetyllä tavalla. Sinun vastuullasi on pitää itsesi kaikkien mahdollisten muutosten suhteen ajan tasalla.

1. MÄÄRITELMÄT

Näissä sopimusehdoissa sovelletaan seuraavia määritelmiä:

i. Eettiset toimintasäännöt ja menettelyohjeet: Sitovien sääntöjen kokonaisuus, joka muodostaa osan Oriflamen liiketoimintasuunnitelmasta (Plan), jota Edustajien on noudatettava asioidessaan Oriflamen, Asiakkaiden ja toisten Oriflamen Edustajien kanssa;

ii. Asiakas: Jokainen luonnollinen henkilö, riippumatta siitä onko hän rekisteröitynyt Oriflamen asiakkaana tai ei, joka ostaa Oriflamen tuotteita netistä (esimerkiksi verkkosivustolta) tai muulla tavalla (esimerkiksi puhelimitse) ja joka tekee sitä yksityisenä henkilönä toimien elinkeinoalansa, liiketoimintansa, ammattinsa tai ammattialansa ulkopuolisesti;

iii. Oriflamen esite: paperi- tai sähköinen esite, jota Oriflame julkaisee säännöllisesti ja joka sisältää Oriflamen voimassa olevat tuotetarjoukset ja näiden suositellut vähittäishinnat;

iv. Esitteen voimassaoloaika: joka esitteen kanteen merkitty ajanjakso, jonka aikana tämän nimenomaisen esitteen tarjoukset ovat voimassa;

v. Oriflame -konserni: Oriflame Cosmetics Global SA Luxembourg, sen hallintayhtiö ja kaikki yksiköt, jotka ovat konsernin emoyhtiönä olevan hallintayhtiön suorassa tai välillisessä määräysvallassa.

vi. Oriflamen tuotteet: kosmetiikka- ja oheistuotteet, samoin tietyt ravintolisät, joita myydään ja tarjotaan Oriflamen tavaramerkillä; tuotteiden tärkeimmät ominaisuudet on kuvattu esitteessä;

vii. Oriflamen etuohjelma (Plan): asiakirja, joka esittää Oriflamen kanssa työskentelemisen etuja ja tarjoamiamme ansaintamahdollisuuksia. viii. Oriflamen yhtiöesite: mainoslehtinen, joka antaa nopean ja helposti ymmärrettävän yleiskuvan etuisuuksista, joita saat työskennellessäsi Oriflamen kanssa - Oriflamen tuotteista ja ansaintamahdollisuuksista, joita tarjoamme.

ix. Oriflamen tavaramerkit: Oriflamen nimi, Oriflamen logo sekä kaikkien tuotteiden tai tuotesarjojen nimet, joita Oriflame valmistaa, markkinoi, myy tai jakaa;

x. Hinnat: Oriflamen määrittämät hinnat, jotka ovat esitetty hinnastoissa ja voimassa ostotilauksen tekemisen ajankohtana;

xi. Myyntialue: Suomi;

xii. Omat henkilötietosi: henkilötiedot, jotka olet antanut rekisteröityessäsi Oriflamen edustajaksi, samoin kaikki sinua koskevat lisätiedot, joita aika ajoin meille annat.

xiii. Muut henkilötiedot: asiakkaita, Oriflame edustajia sekä kolmansia osapuolia koskevat suorat tai epäsuorat tiedot, jotka olet kerännyt tai muutoin käsitellyt yhteistyössäsi Oriflamen kanssa

2. REKISTERÖINTI JA JÄSENYYS

2.1. Sinusta tulee Oriflamen rekisteröity edustaja sen jälkeen, kun olemme hyväksyneet hakemuksesi ja myöntäneet sinulle edustajanumeron. Oriflamen edustajien hyväksymisen ehdot on säädetty Menettelyohjeet oppaassa.

2.2. Meillä on oikeus veloittaa vuosimaksu (rekisteröityessäsi sekä vuosittain) sekä niin halutessasi, aloituspaketti joka sisältää ohjeita ja dokumenttejä koskien edustajuuttasi Oriflamessa, ja jotka veloitetaan ensimmäisen tilauksesi yhteydessä.

2.3. Edustajuutesi irtisanoutuu rekisteröitymisesi vuosipäivänä, mikäli et ole vuoden aikana tehnyt yhtään tilausta tai kun edellisestä tilauksestasi on kulunut 12 kuukautta.

2.4. Sekä sinulla että Oriflamella on oikeus päättää jäsenyytesi milloin tahansa, kuten on säädetty jäljempänä näissä sopimusehdoissa.

2.5. Jäsenyytesi on henkilökohtainen, sitä ei saa ilman etukäteistä kirjallista suostumustamme luovuttaa tai siirtää kenellekään toiselle henkilölle.

2.6. Mikäli poikkeuksellisesti rekisteröit toisen henkilön hänen puolestaan, oletamme, että olet saanut siihen kirjallisen suostumuksen. Rekisteröintiä ilman toisen henkilön suostumusta ei hyväksytä ja olet silloin henkilökohtaisesti vastuussa kaikista tällaisesta rekisteröinnistä aiheutuneista kuluista ja mahdollisista saatavista. Lisäksi henkilö, jonka olet rekisteröinyt ilman suostumusta, voi nostaa kanteen tietosuoja- ja siviilioikeuteen vedoten. Tästä voi myös joissakin tapauksissa seurata rikosoikeudellisia toimenpiteitä.

2.7. Rekisteröitymisesi jälkeen:

• Sinulla on oikeus ostaa Oriflamen tuotteita näiden sopimusehtojen mukaisesti ja käyttää myös muita Oriflamen etuohjelman (Plan) mukaisia etuja;

• Sinun on noudatettava tiukasti näitä sopimusehtoja, samoin kuin kaikkia sopimusehtoihin liittyvissä asiakirjoissa mainittuja ehtoja.  

3. OIKEUS VETÄYTYÄ SOPIMUKSESTA (HARKINTA-AIKA) JA JÄSENYYDEN IRTISANOMISEN SEURAUKSET

3.1. Sinulla on oikeus irtisanoutua jäsenyydestä milloin tahansa syytä ilmoittamatta lähettämällä meille asiasta kirjallisen ilmoituksen sähköpostitse asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@oriflame.com. Kun olemme saaneet ilmoituksesi, kuittaamme irtisanoutumisesi. Voit halutessasi käyttää lomaketta Edustajasopimuksen irtisanominen.

3.2. Jos irtisanoudut 14 kalenteripäivän sisällä rekisteröinnin jälkeen, palautamme sinulle kaikki maksamasi maksut ja kulut ja hyväksymme sen, että palautat ostamasi tuotteet. Turvallisuus- ja hygieniasyistä voimme kieltäytyä ottamasta vastaan tuotteita, joiden pakkaukset on avattu.

3.3. Jos irtisanoudut myöhemmin, ostamme pyydettäessä tuotteemme sinulta takaisin seuraavien ehtojen mukaisesti:

• Tuotteet on palautettava viimeistään 12 kuukauden kuluttua ostopäivän jälkeen, palautetuista tuotteista korvataan 90 % niiden nettohinnasta vähentäen kaikki mahdolliset näihin tuotteisiin liittyvät suoritukset, joita olemme sinulle maksaneet; ja

• palautettujen tuotteiden on oltava myyntikelpoisessa kunnossa, eli niitä ei saa olla käytetty, avattu tai millään tavalla peukaloitu; niiden voimassaoloaika ei saa olla päättynyt ja niiden on edelleen oltava esillä esitteessämme.

4. TUOTTEIDEN OSTAMINEN

A. TILAUKSEN TEKEMINEN

4.1. Tilauksen voit tehdä esitteestä valitsemalla tuotteet, joita haluat ostaa. Tilauksen tekemistä käsitellään sinun tarjouksenasi ostaa meiltä valitsemasi tuotteet.

4.2. Tilaus katsotaan tehdyksi, kun olet suorittanut seuraavat vaiheet:

• tilatessasi nettisivujemme kautta olet valinnut tuotteet, joita haluat ostaa käyttämällä vaihtoehtoa "lisää ostoskoriin"; ostoskorisi sisällön voit tarkistaa milloin tahansa ja muuttaa sitä muuttamalla tuotteiden kappalemäärää, poistamalla tuotteita tai poistamalla koko ostoskorin sisällön; tai

• olet puhelimitse tilaamalla ilmoittanut asiakaspalvelijallemme, millaisia tuotteita haluat ostaa ja hän on ne sinulle valinnut;

• olet lähettänyt meille henkilötietosi, joita tarvitaan tuotteiden lähetykseen ja olet tietoinen, että voimme käyttää näitä tietoja Tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti; ja

• olet valinnut parhaaksi katsomasi toimitus- ja maksutavan.

4.3. Kun olet tehnyt tilauksen loppuun nettisivuillamme, et saa muutettua sitä itse sivustollamme; sinun on otettava yhteys asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@oriflame.com.

4.4. Kun olemme hyväksyneet tilauksesi, lähetämme sinulle sähköpostitse tilausvahvistuksen, mikä tarkoittaa, että ostosopimus on tullut voimaan. Voimme kieltäytyä hyväksymästä tilaustasi ilmoittamatta hylkäyksen syytä. Siinä tapauksessa palautamme kokonaisuudessa kaikki maksut, jotka olet jo suorittanut.

4.5. Tilausvahvistuksen lisäksi saat meiltä tilaamasi tuotteiden pakkausluettelon. Pakkausluettelo sisältää kaikki tuotteet, jotka olemme sinulle toimittaneet. Lisäksi toimitamme sinulle Kuluttajainfo esitteen, joka sisältää tärkeitä tietoja oikeuksistasi asiakkaana.

4.6. Kun tilaat netistä, kiinnitä huomioita seuraaviin seikkoihin:

4.6.1. meidän välillämme solmittua sopimusta ei ole kirjallisesti saatavilla: sopimuksen osia ovat tilauksesi ja sivustoltamme löytyvät sopimusehdot (jotka voi tallentaa tai tulostaa) ja viestit, joita olemme välittäneet eri viestintävälineiden kautta;

4.6.2. sopimus voidaan solmia ainoastaan suomen kielellä, eikä yhdelläkään toisella kielellä;

4.6.3. Oriflame noudattaa käytännesääntöjä, jotka on säädetty Sopimusehtojen kohdassa 9.

4.7. Et saa itse peruuttaa suoritettuja ja maksettuja tilauksiasi, paitsi kohdassa 5 kuvatulla tavalla.

4.8. Tilauksia voi suorittaa milloin tahansa vuorokauden aikana lukuun ottamatta lyhyttä aikaa myyntijakson alussa, kun päivitämme uutta esitettä.

4.9 Kaikki tuotteet eivät ole koko ajan saatavilla. Jos tuote on loppunut sillä hetkellä kun teet tilaustasi, pyrimme kohtuullisissa määrin ilmoittamaan sinulle siitä ennen tilauksesi vahvistamista, jotta saisit muuttaa tai peruuttaa tilauksen.

4.10 Voi olla, että tuote-esite ei toisinaan ole käytettävissä huoltotöiden tai erilaisten teknisten ongelmien takia. Oriflame ei vastaa sellaisesta epäkäytettävyydestä eikä hyväksy siihen liittyviä asiakkaiden tai toisten sivuston käyttäjien vahingonkorvausvaatimuksia.

4.11 Voimme poikkeustapauksessa sallia, että teet tilauksen jonkun toisen puolesta käyttäen erityistä verkkotyökaluamme. Voit tehdä sen ainoastaan oman ryhmäsi edustajien puolesta, kuten on selitetty Oriflamen etuohjelmassa (Plan) ja ainoastaan silloin, kun sinulla on heidän myöntämänsä nimenomainen lupa. Jos käytät kyseistä verkkotyökaluamme, olet yksin vastuussa kaikista vahingonkorvausvaatimuksista, jotka johtuvat luvattomista tilauksista, tietosuojaloukkauksista; samoin mistä tahansa kuluista ja kustannuksista, jotka tilauksesi johdosta voivat koitua Oriflamelle tai henkilölle, jonka nimissä olet tilauksen tehnyt.

B. HINNAT JA MAKSUEHDOT

4.12 Ellei toisin ole mainittu, esitteessä esitettyjen tuotteiden hinnat ovat vähittäismyyntihintoja, jotka ovat tilauksen tekemisen ajankohtana voimassa. Kaikki hinnat on esitetty paikallisessa valuutassa ja sisältävät arvonlisäveron.

4.13 Pidätämme oikeuden muuttaa hintoja milloin tahansa oman harkintamme mukaan. Kuitenkin mitkä tahansa muutokset valitsemiesi tuotteiden hinnoissa eivät ennen tilauksen tekemistä ole sitovia, ellei välillämme ole nimenomaisesti toisin sovittu.

4.14 Hinnat eivät sisällä kuljetus-, toimitus- tai muita kustannuksia, maksuja ja lisiä, jotka ovat tilauksen aikana selvästi osoitettuja lisämaksuina ja voivat vaihdella riippuen valitsemastasi toimitustavasta.

4.15 Voimme toisinaan tarjota alennushintoja. Oriflamen etuohjelman mukaisesti voit saada myös lisäalennuksia. Näitä alennuksia ei ole välttämättä aina merkitty ostolaskuihisi. Voit aina esittää kaikki hintojen laskentaa koskevat kysymyksesi asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@oriflame.com.

4.16 Maksut voi suorittaa luottokortilla, verkkopankissa tai jollakin muulla näissä sopimusehdoissa hyväksytyllä tavalla. Hyväksymme kaikki tärkeimmät luottokortit ja verkkopankit. Emme tavallisesti veloita luottokorttiasi ennen kuin tilauksesi on valmiina toimitukseen. Jos kuitenkin luottokorttiasi veloitetaan poikkeuksellisesti ennen kuin tilaus on sinulle toimitettu, sinulla on edelleen oikeus palauttaa tuotteet kohtien 3.2, 3.3 ja 5.3. mukaisesti.

4.17 Maksujen perinnässä teemme yhteistyötä Intrum Justitian kanssa. Laskut ja maksusuorituksia koskevat viestit voivat tulla suoraan heiltä. Laskut on maksettava laskuun merkittyjen ohjeiden mukaisesti 21 päivän kuluessa laskunpäivästä. Päivittäinen viivekorko voidaan laskea Suomen Keskuspankin korkotason pohjalta, samoin voidaan periä kohtuulliset veloista aiheutuneet kustannukset.

4.18 Kysy lisätietoja maksutavoistamme ja luottoehdoistamme asiakaspalvelustamme osoitteessa asiakaspalvelu@oriflame.com.

4.19 Korttimaksujen turvallisuuden takaamiseksi kaikki maksutiedot ovat salatussa muodossa. Oriflame tekee yhteistyötä valtuutettujen maksupalvelujen tarjoajien kanssa, mikä takaa, että luottokortin tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja kansainvälisten pankkikorttien tietosuojastandardien mukaisesti.

4.20 Jos tarjoamme toistuvien korttimaksujen vaihtoehdon, sinulla on mahdollisuus nimenomaisesti valita ja tilata tämä maksutapa. Siinä tapauksessa kaikki uudet maksusuoritukset vahvistetaan tilauksen yhteydessä pankkikortillasi ja summa veloitetaan kortiltasi sillä hetkellä, kun Oriflame toimittaa tilatut tuotteet. Voit lopettaa toistuvat korttimaksut minä hetkenä hyvänsä menemällä profiilisivullesi ja klikkaamalla pankkikortin välilehteä.

C. TUOTTEIDEN TOIMITUS JA RISKIEN SIIRTO

4.21 Tilatut tuotteet voidaan toimittaa vain Suomeen.

4.22 Tuotteiden toimituspaikan valitset tilauksessasi.

4.23 Käsittelemme ja toimitamme tilauksesi niin pian kuin mahdollista, ei kuitenkaan myöhemmin kuin 30 päivää tilauksen vahvistuksen jälkeen. Emme vastaa toimitusten viivästymisistä, jotka johtuvat meistä riippumattomista olosuhteista.

4.24 Tuotteiden häviämisen / rikkoutumisen riski ja tuotteiden omistusoikeus siirtyvät toimituksen jälkeen sinulle.

4.25 Oriflame ei vastaa siitä, että tuotteita ei ole voitu toimittaa, ne on toimitettu väärään paikkaan tai toimitus on viivästynyt siitä syystä, että olet antanut virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot.

4.26 Pidätämme oikeuden hylätä tekemäsi tilauksen milloin tahansa, kun kohtuullisesti epäilemme, että rikot mitä tahansa näiden sopimusehtojen ehdoista.

D. TUOTTEIDEN VAATIMUSTENMUKAISUUS

4.27 Me vakuutamme, että Oriflamen tuotteet on valmistettu kosmetiikkateollisuuden hyvien valmistustapojen uuden ohjeistuksen EN ISO 22716:2007 mukaisesti ja noudattaen Oriflamen käytännesääntöjä.

5. TILAUKSEN PERUUTUSOIKEUS

5.1. Noudatamme tuotteiden myyntialueella (Suomessa) voimassa olevia palautussääntöjä (katso tarkemmin kohdasta 5.3).

5.2. Kun otat toimituksen vastaan, sinun tulee tarkastaa sen sisältö siltä varalta, ettei siinä ole kuljetuksen aikana vahingoittuneita tuotteita. Sinun tai henkilön, joka nimissä otat tuotteet vastaan, on ilmoitettava viallisista tuotteista viipymättä asiakaspalveluumme esittämällä reklamaatio ja kuvaamalla vian laatu. Reklamaation voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@oriflame.com.

5.3. Tuotteiden ja maksujen palautusoikeudet

5.3.1. Sinulla on oikeus peruuttaa tuotteiden tilaus minkäänlaista syytä ilmoittamatta kohdassa

5.3.2. säädetyn ajanjakson kuluessa. Se tarkoittaa sitä, että jos asianomaisen ajanjakson kuluessa muutat mielesi tai päätät jostakin muusta syystä, ettet tarvitse tuotetta, voit ilmoittaa meille päätöksestäsi peruuttaa tilaus ja me palautamme maksamasi rahat.

5.3.2. Voit peruuttaa tilauksen minä hetkenä hyvänsä jopa sen jälkeen, kun saanut meiltä tilausvahvistuksen sähköpostitse tai asiakaspalvelumme on vahvistanut sinulle tilauksen suullisesti, et kuitenkaan myöhemmin kuin 14 kalenteripäivän kuluessa sen jälkeen, kun tuote on toimitettu, tai, useamman tuotteen tapauksessa, kun viimeinen tuote on toimitettu.

5.3.3. Tilauksen peruuttamiseksi ota yhteyttä asiakaspalveluun, puhelimitse numeroon (09) 31586399, sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@oriflame.com tai postitse osoitteeseen Oriflame Oy, Itämerentori 2, 00180 Helsinki. Voit käyttää peruutukseen myös netissä olevaa lomaketta Tilauksen peruminen. Jos täytät lomakkeen netissä ja toimitat sen verkkosivustomme kautta, lähetämme sinulle viipymättä peruutusilmoituksen kuittauksen jollakin tiedotusvälineellä (esimerkiksi sähköpostilla). Suosittelemme, että säilytät kopion peruutuksestasi arkistossasi. Tärkeätä on, että peruutat tilauksen ennen kun peruutusaika on päättynyt. Jos lähetät meille peruutusilmoituksen sähköpostitse tai postitse, peruutuksesi on voimassa siitä päivästä alkaen, jolloin ilmoitus on lähetetty. Kun soitat meille ilmoittaaksesi peruutuksesta, peruutuksesi on voimassa siitä päivästä alkaen, jolloin soitit meille.

5.3.4. Saat täyden takaisinmaksun maksamastasi hinnasta ja sovellettavista toimituskuluista (lukuun ottamatta lisäkustannukset, jotka ovat aiheutuneet siitä, että olet valinnut jonkun muun toimitusmuodon kuin halvin toimitus, mitä normaalisti tarjoamme). Meillä on oikeus tehdä palautukseen vähennyksiä, jos toimitettujen tuotteiden arvo on laskenut siitä syystä, että olet käsitellyt tuotteita tarpeettomasti. Olet vastuussa ainoastaan sellaisesta tuotteiden arvon alenemisesta, joka johtuu muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä. Käsittelemme palautuksesi mahdollisimman pian, joka tapauksessa kuitenkin (a) 14 kalenteripäivän kuluessa sen jälkeen, kun olemme saaneet toimittamamme tuotteet takaisin, tai (b) (jos se tapahtuu aikaisemmin) 14 päivän kuluessa sen jälkeen, kun lähetät meille todisteet, että olet tuotteet palauttanut, tai (c) ellei tuotteita ole toimitettu, 14 päivän kuluessa sen jälkeen, kun olet esittänyt meille kirjallisen peruutusilmoituksen. Jos palautat tuotteet siitä syystä, että ne olivat viallisia tai ne eivät olleet antamamme kuvauksen mukaisia, katso kohta 5.3.5.

5.3.5. Jos olet palauttanut tuotteet siitä syystä, että ne ovat viallisia tai eivät vastaa antamaamme kuvausta, palautamme sekä viallisen tuotteen täyden hinnan ja sovellettavat toimituskulut että myös kaikki kohtuulliset kustannukset, jotka ovat aiheutuneet sinulle tuotteen palautuksesta.

5.3.6 Palautamme maksusuorituksesi asiakasnumerollesi tai muulle tilille, jota olet maksaessasi käyttänyt, ellet ole nimenomaisesti sopinut muusta palautustavasta; joka tapauksessa sinulle ei koidu palautuksesta mitään kustannuksia.

5.3.7. Jos tuotteet on jo toimitettu sinulle:

5.3.7.1. sinun on palautettava tuotteet meille ilman aiheetonta viivytystä, joka tapauksessa kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa siitä kun olet tilauksen / sopimuksen peruuttanut. Määräaikaa on puolestasi noudatettu, jos lähetät meille tuotteet takaisin ennen kuin 14 päivän ajanjakso on päättynyt;

5.3.7.2. jos tuotteet eivät ole viallisia ja vastaavat kuvaustaan (viallisen tuotteen palauttaminen katso kohta 5.3.5), tuotteiden palautuksen kustannukset ovat sinun vastuullasi; ja

5.3.7.3. sinulla on oikeudellinen velvoite pitää tuotteet tallella ja pitää niistä kohtuullista huolta sinä aikana, kun ne ovat hallussasi.

5.3.8. Noutamatta jätetyistä lähetyksistä, joita ei ole asianmukaisesti peruttu, ja jotka on toimitettu annettujen ohjeiden mukaisesti sovittuna aikana, voidaan veloittaa kuljetuksesta aiheutuneet kulut yhteensä 15 euroa. Tämä voidaan veloittaa erillisellä laskulla tai vähentää yhtiön muista maksusuorituksista sinulle päin.

5.3.9. Tarkemmat tiedot laillisesta peruutusoikeudestasi sekä selvityksen, miten sitä käytetään löydät Kuluttajainfo esitteestämme.

5.3.10. Meillä on lain mukainen velvollisuus toimittaa sopimuksen mukaiset tuotteet. Asiakkaana sinulla on aina lailliset oikeudet koskien tuotteita, jotka ovat viallisia tai eivät vastaa antamaamme kuvausta. Näihin oikeuksiin ei vaikuta näiden sopimusehtojen kohdan 5.3 mukainen palautuspolitiikkamme. Neuvoja laillisista oikeuksistasi myyntialueella saat Kilpailu- ja kuluttajavirastosta (KKV).

5.4. Takaamme lisäksi kaikkien Oriflamen nimeä kantavien tuotteiden laadun ja vahvistamme, että olemme ne valmistaneet tai ne on meille valmistettu korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti. Olemme vakuuttuneita, että asiakkaat ovat kaikilla tavoin tuotteisiimme tyytyväisiä. Tarjoamme siksi tuotteillemme Oriflame tyytyväisyystakuun, joka antaa sinulle täyden oikeuden palauttaa tai vaihtaa kaikki tuotteet, joihin et ole täysin tyytyväinen. Palautusta on haettava 90 päivän kuluessa tuotteen toimituksen jälkeen. Tätä takuuta ei sovelleta tuotteisiin, joita on tahallisesti vahingoitettu tai käytetty väärin. Tämän kohdan mukaiset maksujen ja tuotteiden palautukset suoritetaan tämän kohdan edellisissä pykälissä esitettyjen ehtojen mukaisesti.

6. MYYNTIEDUSTAJAN VELVOLLISUUDET

6.1. Edustajat ostavat ja myyvät Oriflamen tuotteita omissa nimissään ja omaan lukuunsa. Kun päätät käydä kauppaa Oriflamen tuotteilla, sinua pidetään ja sinä toimit itsenäisenä henkilönä, etkä Oriflamen asiamiehenä tai työntekijänä. Sinulla ei ole valtuuksia neuvotella, ostaa, myydä tai solmia minkäänlaisia sopimuksia meidän nimissämme tai puolestamme eikä minkään Oriflame -konserniin kuuluvan yrityksen nimissä tai puolesta.

6.2. Jos päätät ryhtyä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi/yrittäjäksi (Suomessa Manageriksi) Oriflamen tuotteilla, sinun on hankittava luvat ja suoritettava kaikki rekisteröinnit, joita tarvitaan Suomen lainsäädännön mukaan itsenäiseen ammatinharjoittamiseen, mukaan lukien tietosuojarekisteri (katso kohdassa 6.7) ja verorekisteri. Olet yksin vastuussa kaikkien tällaiseen toimintaan liittyvien verojen, tullien ja maksujen ilmoittamisesta ja maksusta. Olet yksin vastuussa siitä, että käsittelet asiakkaidesi henkilötietoja kaikin tavoin kansallisen tietosuojan ja yksityisyyttä koskevan lainsäädännön mukaisesti (katso kohdat 6.7 – 6.13).

6.3. Annamme asiakkaillesi saman oikeuden palauttaa ja vaihtaa tuotteita näiden sopimusehtojen mukaisesti, joka sinulla on. Olet tietoinen, että velvollisuutesi on kertoa asiakkaillesi heidän oikeuksistaan palauttaa tuotteet, ja vastaat siitä, että tuotteet palautetaan asianmukaisesti.

6.4. Velvollisuutesi on vaalia Oriflamen yrityskuvaa ja mainetta. Et saa antaa minkäänlaisia lausuntoja tai suorittaa minkäänlaisia tekoja, jotta voivat olla haitallisia Oriflamen yrityskuvalle tai tuotteille. Sinun on harjoitettava liiketoimiasi laillisella ja eettisellä tavalla, etkä saa esittää minkäänlaisia tuotteita koskevia virheellisiä, harhaanjohtavia tai liioiteltuja väitteitä.

6.5. Olet tietoinen siitä, että Oriflamen tavaramerkit, liikenimemme, logomme, online sivumme sekä tietokantamme ovat Oriflamen omaisuutta ja sitoudut olemaan loukkaamatta niitä millään tavalla. Olet tietoinen, että Oriflamen nimen mainearvo (goodwill) kertyy Oriflamelle. Voimme tarvittaessa pyytää sinua allekirjoittamaan asiaa koskevan asiakirjan.

6.6. Edustaja on yhtä mieltä ja hyväksyy, että tämän sopimuksen ehdot ja materiaalit joihin sopimuksessa on viitattu, mukaan lukien etuohjelma (Plan) mutta rajoittumatta siihen, tietokantamme (sisältäen, mutta ei rajoittuen mihinkään henkiötietoja sisältävään tietokantaan) ja online työkalumme ovat yksityisomaisuutta ja kuuluvat immateriaalioikeuksien piiriin. Edustajalla ei ole oikeutta käyttää niitä, tai osaa niistä, muuhun kuin tässä sopimuksessa hyväksyttyihin tarkoituksiin.

6.7. Kun esittelet Oriflamen tuotteita, sinun on noudatettava tiukasti Oriflamen menettelyohjeita ja eettisiä toimintasääntöjä.

TIETOSUOJAVASTUUT

6.8. Edustajanamme sinulla on oikeus kerätä, tallentaa, säilyttää, käyttää ja päivittää henkilötietoja. Itsenäisenä tietosuojavalvojana, vakuutat ja hyväksyt noudattavasi kaikkia voimassa olevia tietosuoja- ja henkiötietolakeja, mukaan lukien mutta ei rajoittuen EU:n Yleinen tietosuojalaki 2016/679 ja E-Privacy direktiivi 2202/58/EC, kuten sovellettuna kotimaan lakien, muutosten, lisäyksien tai korvaavuuksien mukaan. Näiden lakien mukaan sinut voidaan velvoittaa rekisteröitymään tietosuojaviranomaiselle, ellet jo ole, ja noudattamaan tietosuojaperiaatteita. Tarpeellisuus rekisteröityä ja noudattaa tietosuojaperiaatteita jää oman harkintasi varaan, mikäli sellainen vaatimus tulee.

6.9. Jos toimit sponsorina asiakkaalle joka rekisteröityy edustajaksi, sinulla on oikeus kerätä henkilötietoja suoraan asiakkaalta. Sinun tule noudattaa edustajasopimuksen toimintatapoja, jotka on kommunikoitu sinulle aika ajoin ja varmistaa että kaikki henkilötietojen käyttö noudattaa voimassa olevaa lakia.

6.10. Sinun on toteutettava asianmukaiset tekniset turvatoimenpiteet asiakkaan henkilötietojen vahingossa tapahtuvaa tai laitonta tuhoamista, häviämistä, muuttamista, luvatonta luovuttamista tai käyttöön antamista vastaan, eritoten silloin, kun käsittely sisältää tietojen siirtoja verkossa; samoin kaikkia laittomia käsittelytapoja vastaan. Asianmukainen turvallisuustaso tulee suhteuttaa käsittelyn riskeihin ja suojattavien tietojen luonteeseen.

6.11. Sitoudut ilmoittamaan Oriflamelle välittömästi, mikäli saat tietoosi minkäänlaisen tietosuojarikkomuksen, joka johtaa henkilötietojen vahingossa tapahtuvaan tai laittomaan tuhoamiseen, hävittämiseen, muuttamiseen, luvattomaan luovuttamiseen tai niihin käsiksi pääsyyn, sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@oriflame.com ja kuvailemaan vahingon ja tiedostot joita vahinko koskee.

6.12. Jos Asiakas tai joku muu henkilö lähettää pyynnön henkilötietolakia koskevista oikeuksistaan, tulee sinun noudattaa pyyntöä lain ja muiden käytäntöjen, prosessien tai Oriflamelta saamiesi ohjeistusten puitteissa.

6.13. Voit käsitellä henkilötietoja vain Asiakkaille ja Edustajille annetun Tietosuojailmoituksen mukaisesti. Mikäli yhteistyösi Oriflamen kanssa päättyy, hyväksyt ja vakuutat tuhoavasi kaikki hallussasi tai vastuullasi olevat henkilötiedot ilman erityistä viivettä.

6.14. Kieltäydymme nimenomaisesti ottamasta vastuuta sakoista, kustannuksista, maksuista ja yleensä kaikista kuluista, jotka voivat aiheutua siitä, että olet jollakin tavalla rikkonut sovellettavaa tietosuojaa ja yksityisyyttä koskevaa lainsäädäntöä.

MARKKINOINTI JA KAUPALLINEN VIESTINTÄ

6.15. Sinun on selväsanaisesti kysyttävä asiakkailtasi, haluavatko he, että lähetät heille Oriflamen tuotteita koskevia markkinointiviestejä; ja saatava virallinen hyväksyntä ennen sellaisten viestien lähettämistä. Samoin sinun on pidettävä kirjaa siitä, millaisia markkinointitapoja ne henkilöt hyväksyvät, joille markkinointiviestejä lähetetään, sisältäen päivämäärän jolloin hyväksyntä annettiin ja kielen jolla se annettiin. Kaiken markkinointiviestinnän jota lähetät, pitää sisältää tieto vastaanottajalle hänen oikeudestaan perua markkinointiviestintä jatkossa ja miten hän voi tätä oikeuttaan käyttää, mukaan lukien sähköposti-ilmoitus. Hyväksyt ja takaat kunnioittavasi tätä markkinointitapaa koskevaa toivetta.

6.16. Verkkotyökalumme voivat mahdollistaa asiakkaan henkilötietojen käyttämisen markkinointi- ja muuhun kaupalliseen viestitään, seuraavia ehtoja noudattaen:

• olet sponsoroinut asiakasta ja hänestä on tullut edustaja, ellei ole nimenomaisesti sovittu toisin,

• sellainen markkinointi- ja muu kaupallinen viestintä koskee ainoastaan Oriflamen tuotteita,

• kaupallisen tai markkinointiviestinnän on oltava selvästi tunnistettavissa kyseiseksi viestinnäksi,

• viestintä sisältää sinun nimesi ja yhteystietosi viestin lähettäjänä ja voimassa olevan sähköpostiosoitteesi (ja/tai muun tavan kuten linkin), jota kautta asiakas voi ottaa yhteyttä, halutessaan ilmoittaa, että luopuu tulevista markkinointiviesteistä,

• markkinointiviestejä ei saa lähettää asiakkaille, jotka ovat esittäneet kiellon niitä saada,

• myynninedistämistarjoukset, kuten alennukset, bonukset ja lahjat, mikäli ne ovat voimassa olevan lain mukaan sallittuja, on voitava selvästi tunnistaa sellaisiksi ja niiden hyödyntämistä koskevien ehtojen on oltava helposti saatavilla ja ne on esitettävä täsmällisesti ja yksiselitteisesti, ja

• sellaisen kaupallisen ja markkinointiviestinnän sisällön on vastattava näitä sopimusehtoja ja kaupallista viestintää koskevaa lainsäädäntöä.

6.17. Sinulla ei ole missään olosuhteissa lupaa lähettää markkinointi- tai muita kaupallisia viestejä Oriflamen puolesta tai Oriflamen nimissä.

ORIFLAMEN VELVOLLISUUDET

6.18. Toimitamme kaikki tilaamasi tuotteet saatavuuden mukaan.

6.19. Emme nimenomaisesti ota mitään vastuuta liittyen siihen, että tuotteita ei ole riittävästi tai ne ovat loppuneet.

6.20. Tulet saamaan suoraan meiltä tai joltakin toiselta Oriflamen yksiköltä tai kolmannelta osapuolelta kaikki sinulle kuuluvat edut / maksut Oriflamen voimassa olevan Planin mukaisesti.

7. LOPETTAMINEN

7.1. Voimme pelkällä ilmoituksella lopettaa välittömästi jäsenyytesi seuraavissa tapauksissa:

• jos annat minkä tahansa lausunnon tai toimitat henkilötietoja, jotka ovat perättömiä tai virheellisiä;

• jos sinut on tuomioistuimessa haettu konkurssiin tai jos et kykene maksamaan velkojasi meille niiden erääntyessä maksettavaksi;

• jos rikot mitä tahansa sopimusehtojen tai eettisten toimintasääntöjen tai menettelytapojen säännöstä, eikä sitä ole mahdollista korjata;

• jos rikot sopimusehtojen säännöksiä, mukaan lukien sopimusehtojen viitteissä mainitut säännökset , etkä, edellyttäen että rikkomus on korjattavissa, pysty korjaamaan sitä 14 päivän kuluessa sen jälkeen, kun olet saanut meiltä kirjallisen ilmoituksen.

8. VALITUSTEN KÄSITTELY

8.1. Valitusten käsittelymenettelystä säädetään Oriflamen Menettelyohjeet oppaasta.

8.2. Kaikki valitukset, kysymykset ja toivomukset voi esittää Oriflamen asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@oriflame.com tai soittamalla asiakaspalvelun numeroon (09) 31586399. Ellet ole tyytyväinen vastaukseen, jonka saat asiakaspalvelustamme, voit ottaa yhteyttä Suomen Asiakkuusmarkkinointiliittoon (ASML) tai Euroopan Suoramyyntiliitto (Seldia) osoitteessa www.seldia.eu. Sinulla voi olla oikeus viedä riidat, joita emme ole pystyneet yhteisymmärryksessä ratkaisemaan, Kuluttajariitalautakuntaan. Tarkempaa tietoa menettelytavasta löydät heidän verkkosivultaan osoitteessa www.kuluttajariita.fi.

9. KÄYTÄNNESÄÄNNÖT

Oriflame noudattaa tiukasti Seldian (http://www.seldia.eu/sites/default/files/uploads/content-pdf/seldia_codeofconduct.pdf ja Maailman Suoramyyntiliittojen Federaation (WFDSA) (http://www.wfdsa.org/files/world-codes/code-book.pdf) käytännesääntöjä. Oriflame edellyttää, että sen edustajat noudattavat tiukasti edellä mainittuja sääntöjä, jotka on esitetty Oriflamen eettisissä säännöissä ja menettelytavoissa. Kopiot näistä asiakirjoista voit haluttaessasi saada sähköpostitse asiakaspalvelustamme osoitteesta asiakaspalvelu@oriflame.com.

10. VIRHEIDEN KORJAUS

Vaikka pyrimme kohtuullisesti sisällyttämään tälle verkkosivustolle tarkkaa ja ajantasaista tietoa, emme voi taata emmekä väittää, ettei siinä ole virheitä. Tietojen syöttövirheet ja muut tekniset ongelmat voivat toisinaan johtaa siihen, että verkkosivustolla kuvattu informaatio on virheellistä. Pidätämme oikeuden korjata verkkosivustollamme kaikki epätarkkuudet ja kirjoitusvirheet, mukaan lukien hinnoitteluvirheet ja väärä informaatio tuotteiden tai palvelujen saatavuudesta, emmekä ota sellaisista virheistä vastuuta. Voimme myös milloin tahansa muuttaa tai parantaa sivustomme ominaisuuksia, toiminnallisuutta ja sisältöä. Jos huomaat verkkosivustollamme tietoja tai kuvauksia, jotka uskot olevan vääriä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

11. LINKIT

Verkkosivustollamme voi olla linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille tai lähteisiin. Linkit muille verkkosivustoille eivät tarkoita, että hyväksymme näiden verkkosivujen sisällön, tuotteet tai palvelut. Emme vastaa mistään internetin osan sisällöstä tai toiminnallisuudesta, mukaan lukien linkkien takana olevat toiset verkkosivut, joihin verkkosivustomme voi olla linkitetty tai joihin voit verkkosivustomme kautta siirtyä. Pyydämme ilmoittamaan kaikista virheistä tai sopimattomasta aineistosta, jota löydät sivuilta, joihin tämä sivusto johtaa.  

12. YLEISET SÄÄNNÖKSET

12.1. Näihin sopimusehtoihin sovelletaan Suomen lakeja, ja kaikki ehdoista syntyvät riidat ratkaistaan ainoastaan Suomen toimivaltaisissa tuomioistuimissa. Myyntialueen tuomioistuimilla tulee olemaan ei-yksinomainen toimivalta.

12.2. Jos mikä tahansa sopimusehtojen säännös on laiton, pätemätön tai jostakin syystä toimeenpanokelvoton, tämä laittomuus, pätemättömyys tai toimeenpanokelvottomuus ei vaikuta tämän sopimuksen muihin ehtoihin.

12.3. Kun Oriflamen ei onnistu panemaan toimeen jotain säännöstä, se ei tarkoita, että Orifame luopuisi oikeudesta panna kyseinen säädös toimeen.

12.4. Pidätämme oikeuden päivittää ja muuttaa näitä sopimusehtoja. Kaikki muutokset ja päivitykset tulevat voimaan sinä hetkenä, kun ne julkaistaan verkkosivustollamme www.oriflame.fi.

12.5. Sivuston käytön jatkaminen ja sieltä tuotteiden tilaamisen ehtona on näiden sopimusmuutosten hyväksyminen. Voimme tarvittaessa pyytää nimenomaista hyväksyntääsi, muussa tapauksessa katsomme sinun hyväksyneen kaikki tehdyt muutokset, kun jatkat tuotteiden tilaamista muutosten täytäntöönpanon jälkeen.

12.6. Voimme lähettää sinulle ilmoituksia, sähköpostiviestejä, suoramainontaa ja olla sinuun yleensä yhteydessä. Voit milloin tahansa päivittää tiedot siitä, millaisia mainontakanavia haluat meidän käyttävän, kirjautumalla sisään käyttäjän asetuksiisi. Hyväksymällä nämä sopimusehdot suostut siihen, että Oriflame tulee lähettämään sinulle kaikkea muuta sopimukseesi ja / tai ostotilauksiisi liittyvää informaatiota / viestejä käyttäen muuta pysyvää välinettä kuin paperi (i.e. sähköpostitse tai jollakin muulla välineellä, joka on osoitettu sinulle henkilökohtaisesti ja joka on tallennettavissa siten, että pääset siihen käsiksi myös tulevaisuudessa ja joka on myös muuttumattomana kopioitavissa).

12.7. Kaikkien sopimusehtojen mukaisten ilmoitusten voimaantuloaika alkaa päivästä, jolloin ilmoitus on postitettu. Jos ilmoitus lähetetään jollakin muulla tavalla, se tulee voimaan ilmoituksen saantipäivänä.  

13. TIETOSUOJAILMOITUS

13.1. Tiedostat, että olet lukenut ja ymmärtänyt, että Oriflame käsittelee henkilötietojasi Tietosuojailmoituksen mukaisesti.

13.2. Tarkemmat tiedot yrityksestä Oriflame Oy:

Nimi Oriflame Oy Postisoite Itämerentori 2, 00180 Helsinki Yhteystiedot Puhelin: (09) 31586399 Sähköposti: asiakaspalvelu@oriflame.com Kaupparekisteri tai muu julkinen rekisteri Y-tunnus 0112280-0 Valvontaviranomainen Tilintarkastusyhteisö: Ernst&Young Oy ALV numero FI01122800

14. OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Jos sinulla on sopimusehtoja koskevia huolenaiheita, pyydämme sinua lähettämään sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@oriflame.com tai soittamaan asiakaspalvelumme numeroon (09) 31586399. Pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan hoitamaan huolenaiheesi ja korjaamaan ongelmat, jotka saamme tietoomme. Viimeinen päivitys: 21.5.2018